تاریخچه پارکت چوبی
کلمه پارکت (Parquet) که ریشه در زبان و فرهنگ فرانسه دارد و به معنای قطعات کوچک و هندسی از جنس چوب میباشد. در این مطلب تاریخچه پارکت چوبی را بررسی می کنیم.
تاریخچه پارکت چوبی
تا قبل قرن ۱۷ میلادی از سنگ مرمر برای پوشاندن کف استفاده میشد. تا اینکه در سال ۱۶۸۴ در کاخ ورسای فرانسه توسط لویی شانزدهم از قطعات چوبی برای کف جهت پوشاندن از سرما مورد استفاده قرار میگرفت. که نقش بسازایی به عنوان عایق سرما و گرما در آنجا ایفا میکرد و بصورت اشکال منظم هندسی مربع مستطیل و لوزی در کف پهن میشدند.
با پیداش کفپوش چوبی در دو قرن گذشته مهندسان و صنعتگران با طراحی ماشین آلات پیشرفته برای ساخت پارکت چوبی اقدام کردند. که این صنعت نو پا روز به روز شاهد پیشرفت در تولید و فن آوری شده است.
در زمانی که چوب به عنوان نوعی کفپوش در خانه ها و مناطق مسکونی استفاده شد. ثروتمندان مخاطب اصلی این مدل کفپوش شدند. اما زمان های بعد که تولید این مدل کفپوش چوبی در کارگاه ها و کارخانجات صنعتی و عمده با ماشین آلات انجام شد. افرادی که به معماری و سازندگی و تلفیق هنر علاقه داشتند هم توانسته اند کف خانه خود را طراحی کنند. بسیاری از افراد پارکت را نقاشی را کف و زیبایی ساختمان میدانند.
تاریخچه پارکت چوبی در ایران
در سال ۱۳۳۹ شمسی شرکت ساختمانهای کشوری با وجود جنگلهای شمال کشور و مناطق مانند استان گلستان و مازندران بعنوان اولین کارخانه سازنده پارکت تمام چوب با بهره گیری از تکنولوژی کارخانه باورک سوئیس که در آن هنگام یکی از بزرگترین تولید کنندگان پارکت جهان محسوب میشد در ایران تاسیس گردید.
شرکت پارس درب توانسته پارکتی را عرضه کند. که که شاید در سالها پیش آرزوی تولید کنندگان این مدل کفپوش بوده است. و آن پارکت با انحنای طبیعی چوب است. چرا که چشم نوازترین فرم چوب همان حالت طبیعی بافت چوب و درخت است.