نصب:
مراحل نصب پارکت چوبی را میتوان به چهار مرحله اصلی تقسیم کرد:
1_زیرسازی :
ابتدایی ترین مرحله نصب پارکت داشتن سطحی صاف و نسبتا صیقلی و تراز میباشد. برای داشتن سطح مطلوب میتوان از ” سیمان نرم و موزائیک زیرکار” استفاده نمود.
نکته مهم : سطح فوق قبل از نصب میبایست کاملا خشک فارغ از رطوبت باشد و مدت زمان معینی از زیرسازی گذشته باشد.
2_چیدمان:
در این مرحله ابتدا کف ساختمان را با چسب مخصوص پایه پلی یورتان می پوشانیم و سپس پارکت ها کار گذاشته و به کف چسبیده میشوند. چیدمان پارکت به روش های مختلف و متنوعی صورت میگیرد. مانند شِوران – جِناقی – لوزی – آجری – موازی و…..
حتی میتوان برای کار حاشیه قرار داد و چیدمان داخل را متفاوت نصب نمود و یا از چوب ها و سایز های مختلف به طور همزمان استفاده نمود.
3_ساب و بتونه:
بعد از فرش کردن و چسبیدن پارکت ها روی زمین جهت بدست آوردن سطحی صاف و صیقل و زدودن ناهمواری های غیر ملموس میبایست از دستگاه ساب استفاده نمود. در مرحله بعد از بتونه مخصوص جهت پرکردن درز های احتمالی و خیلی ریز استفاده می شود. این درزها به قدری ناچیز است که در بعضی از مواقع با چشم غیرمسلح قابل دیدن نمیباشد.
4_ رنگ و لاک :
در این مرحله برای حفاظت طول عمر و زیبایی بیشتر پارکت تمام چوب میبایست از رنگ های شیمیایی یا گیاهی استفاده نمود. ترجیحا توصیه میشود جهت این امراز رنگ های طبیعی موجود در بازاربه کار گرفته شود. .که علاوه بر ماندگاری بالا و عدم تغییر رنگ در برابر نور هیچگونه ضرر و عوارضی ندارد و دارای تنوع رنگ بسیاری میباشد. برای رنگ نمودن پارکت ها میتوان به کمک برس مویی یا از غلطک رنگ آمیزی استفاده کرد و به آسانی هرچه تمامتر آن را بر روی سطح پارکت کشید.